Nieuws

Betonnen beschoeiing Amersfoort

Het park Vreeland in Amersfoort gaat geheel op de schop. Het gebied moet zich de komende tien jaar ontwikkelen tot een gebied waarin ruimte is voor natuur, park en recreatie.

VreelandIn deze eerste fase is de vijver uitgebaggerd en zijn natuurvriendelijke oevers en betonnen beschoeiingen aangebracht. Bij de baggerwerkzaamheden is veel aandacht besteed aan de flora en fauna; de in de vijver aanwezige vissen zijn afgevangen en weer uitgezet en bijzondere planten tijdelijk verplaatst.

 
Aanbrengen knuppelpaden

Het park Zwanveld in de gemeente Nijmegen is afgelopen winter geheel op de schop gegaan. In het totaal vernieuwde en speels ingerichte park hebben wij een tweetal knuppelpaden en een vlonder van 170m2 aangelegd.

KnuppelpadEen knuppelpad is een verhoogd pad van boomstronken dat wordt aangelegd door een moerasachtig terrein zodat dit zonder problemen kan worden overgestoken (wikipedia).

 
Mosselen vissen

mosselen_vissen_001Voorafgaande aan baggerwerkzaamheden van diverse wielen (kolken) nabij de Eem heeft Van Antwerpen de daar aanwezige zoetwatermosselen afgevist.

Deze zoetwatermosselen zijn met het opduwrek van de maaiboot van de bodem gehaald en vervolgens aan de oever van het rek gehaald, verzameld en overgeplaatst naar de reeds gebaggerde wielen.

mosselen_vissen_005

 
Uitbaggeren gracht om kasteel Wijchen

Deze zomer heeft Fernhout de gracht rondom het statige kasteel in Wijchen gebaggerd. De baggerwerkzaamheen zijn volgens planning voor de zomerfeesten en de vierdaagse afgerond.

Wijchen_baggeren

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>