Nieuws

Renovatie haven Bunschoten-Spakenburg

De oude haven van Bunschoten-Spakenburg heeft in de afgelopen maanden een complete metamorfoseHouten_kademuur ondergaan. De kades aan de Oude Schans en Oude Haven zijn vervangen en bekleed met hardhouten schotten en staanders. Dankzij deze houten 'bekleding' is het historische aanzicht van Bunschoten-Spakenburg en de botterwerf weer in ere hersteld.
historische_hongdehemel1

 

 

 

 

Ter hoogte van de Oude Schans is de oude sluis - voorzien van sluisdeuren - weer terug. Daarnaast Sluisdeurenis het complete straatwerk en -meubilair vernieuwd.

 

 

 

Op http://www.youtube.com/watch?v=ZGFWCIb12hY&feature=player_embedded#at=16 vindt u een uitzending van LOS-TV over de renovatie van de Hongdehemel te Bunschoten-Spakenburg.

Bunschoten-_Spakenburg

 
Kunststof damwand

In het voorjaar hebben we op diverse locaties kunststof damwanden aangebracht.

Kunststof_damwandIn Naarden (Het Naarderbos) is de oude hardhouten damwand getrokken en vervangen door een kunststof damwand en zijn de steigers vernieuwd.

Steigers_en_damwandKunststof damwanden worden geproduceerd van gerecycled materiaal (Cradle tot Cradle), dat UV bestendig is en bestand tegen temperatuursinvloeden. Een levensduur van 50 jaar wordt gegarandeerd!

damwand_aanbrengen

 

 

 
Verwijderen bomen en begroeiing Muider-eilanden

Begroeiing_op_eilanden

De eilanden De Drost, Warenar en (een gedeelte van) Hooft worden, in opdracht van de NUON en onder goedkeuring van Staatsbosbeheer,ontdaan van alle bomen en begroeiing. In het voorjaar zal boven deze eilanden een warmtetransportleiding aangelegd worden.

 

Om te voorkomen dat deze werkzaamheden door broedende vogels worden gehinderd, wordt nu al Snoeien_op_eilandende gehele opstand verwijderd.


In totaal wordt meer dan 23.000m2 aan begroeiing verwijderd door ons team voorzien van bosmaaiers, kettingzagen, kraan, ponton, sleepboot en versnipperaar. De werkzaamheden nemen ca. 6 weken in beslag.

Snoeien_op_eilanden1

 

 

 
Maaien historische locaties met maaiboot

Maaien_Muiden_MuiderslotDeze zomer hebben we wederom de slotgracht van het statige kasteel Muiderslot te Muiden met de maaiboot uitgemaaid.

Ook in het nabij gelegen Naarden-Vesting zijn in de afgelopen weken alle grachten rondom de vestingmuren weer van riet en dergelijke ontdaan.

 

 

 
Drijvende shovel en kunststof beschoeiing

Geertruidenberg1Voor het onderhoudsbaggerwerk Geertuidenberg - uitgevoerd door Vis Baggerwerken -  hebben we in één van de sloten een kunststoffen Rowat-beschoeiing geplaatst.

Deze sloot is vrij smal en heeft aan weerszijden geen werkstrook. Het plaatsen van de beschoeiing is zodoende met een zogenaamde palenrammer op lucht uitgevoerd. Om grond vervolgens achter de nieuwe beschoeiing aan te kunnen vullen, hebben we gebruik gemaakt van onze ‘drijvende shovel’ (aangepaste maaiboot).

Geertruidenberg

 


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>